dijous, 17 de gener del 2013

BARCELONA: EL PORT OLÍMPIC

A la ciutat de Barcelona hi podem trobar el Port Olímpic. És un lloc interessant a visitar. És tracta d'una gran zona per on poder passejar, anar amb bicicleta, practicar esport, especialment els aquàtics.

SITUACIÓ:

El Port Olímpic està situat davant la Vila Olímpica de Poblenou, entre les platges de Barceloneta i Nova Icària del districte de Sant Martí. S'hi pot anar en bus, agafant els autobusos de les línies 157, 17, 59, 45, 36, 10, 71, 92, 41, N6, N8 i N0. TRAM T4 i T5, parada Petons Ciutadella-Vila Olímpica. Altra manera es anant amb metro; l'estació més propera és Ciutadella Vila Olímpica, línia Groga, L4. Després s'ha de caminar 10 minuts per arribar al Port Olímpic de Barcelona i l'àrea de les platges.


En el port, s'hi poden trobar restaurants, botigues d'esport, embarcacions i una gran escultura d'un peix gegant!


Port olímpic de Barcelona
Font: http://goo.gl/EGLrK

HISTORIA:

Durant els Jocs Olímpics, va ser la seu de les competicions de vela esportiva. Actualment és un port esportiu de la costa mediterrània. S'habitua a trobar vaixells de vela i iots.
Aquest port va ser construït per afavorir l'ambient en les olimpíades de 1992. Els arquitectes creadors de l'obra foren Oriol Bohigas, Josep Martorell, David Mackay i Albert Puigdomènech dirigida per l'enginyer Joan Ramon de Clasca. L'obra va ser començada el 1991.

Port de Barcelona
Font:http://goo.gl/l7Eab 
L'ESCULTURA:

Una cosa força impactant es l'escultura d'un peix gegant, el Peix de Frank Gehry. Una de les escultures més simbòliques en el post-olímpic Aquest magnific peix daurat dona força impressió; sembla que es vulgui llençar al mar.


El Peix Gegant
http://goo.gl/4J0fr 

-És increïble la quantitat de gent que passeja per aquest port. Des d'aquella data històrica dels Jocs Olímpics de Barcelona, una gran quantitat de gent ha volgut aprendre esports aquàtics, tot i que, aquest espai també és molt bo per a fer festes a l’estiu. Té uns hotels meravellosos, bons serveis, bona qualitat! En l’actualitat, a l’hora de dinar,l’hora tranquil·la del dia, es pot veure com la gent asseguda a les cadires de les terrasses dels restaurants tanquen els ulls i es tranquil·litzen amb el soroll del mar. Aquest lloc és molt bonic de veure’l , sobretot a l’estiu.



Núria Mesa i Laura Martínez

CIUTAT DE BARCELONA                RETORN AL MAPA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada