dijous, 17 de gener del 2013

Barcelona: Port Marítim

Barcelona és una ciutat amb grans obres i llocs per visitar. Ja que hi ha mar, hi ha un gran port maritim, el Port de Barcelona. El Port de Barcelona és un port industrial, comercial i pesquer situat al peu de la muntanya de Montjuïc, a Barcelona (Catalunya). És un dels principals ports industrials i el major port de del Mediterrani i en escala mundial és el cinquè port de creuers per darrere dels ports del Carib. La superfície terrestre del port és de 828,9 ha, i disposa de 20 km de molls.En el port marítim hi ha molts restaurants i discoteques. Es un molt bon lloc per passejar i lluir de grans vistes. El port de Barcelona també disposa de luxosos hotels, i creuers. El port ha crescut moltes vegades en direcció sud, passant del port antic de la Barceloneta, per la marina situada davant de les antigues drassanes, a ocupar una gran zona d'industrial, la Zona Franca.

panoràmica del port marítim de Barcelona; font: http://goo.gl/J75qx

Una de les tasques més significatives del Servei de Medi Ambient (SMA) del Port de Barcelona és mantenir el port net. Això implica una tasca de vigilància permanent de tots els medis receptors. D’altra banda, el Servei de Medi Ambient ofereix a les empreses concessionàries assessorament en els aspectes que fan referència a la normativa ambiental vigent.

personal de medi ambient de  barcelona;  font:  http://goo.gl/J75qx

Es pot accedir a peu, amb taxi, autobús o quasi qualsevol vehicle propi.
A peu:
La terminal de creuers més propera a La Rambla està a uns 10 minuts caminant.
Amb autobus: 
Hi ha 7 terminals, i si arribes a la que està més lluny de La Rambla, tindràs que agafar l’autobus de trasllat, anomenat ( l’autobús blau )
L’autobús va des de totes les terminals del port fins el monument de Cristobal Colon i viceversa...
Taxi:
L’altra opció és simplement agafar un taxi des de el port fins al centre de l a ciutat, el qual no és gaire car i es rapit.
el tren blau de barcelona  font: http://goo.gl/J75qx


Barcelona neix en una suau pendent cap al mar, que li permet créixer sense límits geogràfics.
Però la ciutat a nivell marítim no comptava amb tants avantatges, ja que li mancaven resguards naturals,  A més, la dinàmica del litoral provocava l'entrada constant de sorra. En definitiva, per a l'entrada de vaixells i de mercaderies, al nostre litoral li calia seguretat i calat.  La ciutat i els barcelonins van entendre la importància de tenir un port. I van lluitar per aconseguir-ho.
                                      
dibuix lantiga barcelona font: : http://goo.gl/J75qx


El Port Vell representa un atractiu únic per a la ciutat, el ciutadà i les empreses. Cada any el visiten milions de persones i l'èxit de qualsevol esdeveniment que s´hi faci queda garantit.

port de barcelona font: : http://goo.gl/J75qx
                                       


En el moll de Barcelona es concentra el World Trade Center de Barcelona, dues terminals marítimes de creuers, un hotel de 5 estrelles Gran Luxe i el telefèric del Port. És ideal per acollir accions que vulguin captar l’atenció de públic i empreses. Disposa d’un pàrking per a 750 vehicles.

panoramica del moll de Barcelona font: : http://goo.gl/J75qx
                        

Hi ha molts serveies un dells el Servei d’Atenció al Client (SAC) és un dels vincles més directes del Port de Barcelona amb el mercat, el seu principal objectiu és donar transparència i fiabilitat al pas de les mercaderies pel Port de Barcelona reconeixent la figura del client final com un dels seus actius principals, trencant amb el tradicional aïllament amb el teixit industrial, en moltes ocasions desconeixedor de la complexa operativa portuària.
Serveis de Barecelona font: http://goo.gl/J75qx

Maria Jové
Claudia Fernandez
           


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada