dijous, 17 de gener del 2013

Barcelona: Sagrada Família


És recomanable anar a la Sagrada Família a causa  que és un gran reclam turístic, és molt gran, molt interessant de visitar. S’hi pot arribar amb metro, amb bus, amb taxi, caminant o amb bicicleta. És més recomanable agafar el metro per anar-hi, ja que és més fàcil i menys estressant que les altres opcions.

El Temple de la Sagrada Família és una església  iniciada el 19 de març de 1882 a partir del projecte de l'arquitecte diocesà Francisco de Paula del Villar. A finals del 1883 es va encarregar a Gaudí la continuació de les obres, treball que no va deixar fins a la seva mort, el 1926. A partir de llavors, diversos arquitectes han continuat l'obra seguint els plànols originals de Gaudí.

L'edifici està situat al centre de Barcelona, i amb els anys s'ha transformat en un dels reclams turístics més importants de la ciutat i del país. Cada anys és visitat per milions de persones i són moltes també les que estudien el seu contingut arquitectònic, cultural i religiós.

Quan estigui acabada ha de tenir 18 torres, que tindran perfil parabòlic, i que la més gran mesura 5 metres d’alt. Per dins és un temple de forma ovalada, d’estil modernista. Molts arquitectes han estat treballant en ella, i encara així segueixen els plànols del arquitecte Gaudi.

En ella hi ha estat el papa de Roma al 2010, i amb aquesta acció van recollir molts diners amb les entrades i molts visitants, per tant moltes donacions. Tots aquest diners han estat destinats per acabar l’obra.

Des de fa 30 anys, en Manel treballa en aquesta gran obra. Diu que fa 30 anys era molt més dur treballar-hi, a causa  que les tecnologies han avançat i la mà humana es fa servir menys. Ara poden tallar les pedres en una pedrera molt més exacte i fàcil, abans s'havien de tallar a mà i la que no estava bé s’havia de tornar a fer, i això incomodava més l’obra. Ara les pedres les porten amb màquines, abans havíem d’anar a buscar-les amb les mules i ens costava un dia o dos arribar a l’obra, allí les haviem de pujar fins el seu lloc i necessitaven molta força. Els braços acabaven fets pols al cap del dia ,ara són les maquines qui ho pugen. En aquest temps  els obrers ens limitem a guiar les grues i portar les pedres al lloc perquè es puguin pujar amb la grua i col·locar en el seu lloc. Vaig tindre un company que va morir quan li va caure  una pedra al cap,  l’any 1910. Des d' aquell moment ha mort molta gent en aquesta obra, però ara amb l’ajuda de les maquines és molt més fàcil salvar la vida o no fer-se malt.

Vista aèria de la Sagrada Família a Barcelona, encara no acabada.




Óscar Cano- Brian Roca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada