dimecres, 6 de febrer del 2013

Barcelona: Parc de Collserola

El parc de Collserola es un espai natural que es troba a la serra de Collserola. Forma part de la Serralada Litoral, compresa entre els rius Besòs i Llobregat, amb una superfície d'unes 11.000 hectàrees, amb una llargada de 17 Km de llargada i d'amplada. Separa el pla de Barcelona de la depressió del Vallès, forma part de l'àrea metropolitana de Barcelona.

En aquest parc natural podem trobar molta flora i fauna, que no es troba fora d'aquest territori. Collserola és un espai de descoberta i d'aprenentatge,  aquest territori a estat protegit des de l’any 1987. A partir d'aquest any les dimensions del parc han anat augmentat. Aquest territori te 8259 hectàrees.

Conté una àmplia mostra d'ambients naturals mediterranis, on i predominen els boscos mixtos de pi i d'alzina. A les zones humides i als barrancs hi ha boscos de ribera, menys nombrosos. En aquest territori podem trobar uns 10 milions d'arbres, 1.000 espècies de plantes diferents i prop de 190 tipus d'animals vertebrats.


Vistes del parc natural          http://goo.gl/P5rTm 

El parc és caracteritza per hiverns suaus, estius secs i calorosos, oscil·lació tèrmica anual moderada, precipitacions estacionals en conjunt escasses i fortament irregulars. Les precipitacions, son relativament altes, ja que sobrepassen els 620 mm, amb dos períodes humits: tardor (octubre, 83,1 mm) i primavera (maig, 60,4 mm).

Estaria be que pugéssiu visitar quest parc perquè és un lloc on és pot observar perfectament la seva flora i fauna, ja que hi ha molta diferència de animals i plantes. La serra de Collserola ofereix la possibilitat de sentir-se enmig d'una "selva", d'un espai on només s'escolta el cant dels ocells i la suau remor de petits rius, a poc més de quinze minuts del centre de Barcelona. 


Mapa d'on és troba situat el Parc de Collserola           http://goo.gl/sKLTj


Retorn al mapa
Retorn a la ciutat
Mireia Batlle i Nil Gimenez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada