dissabte, 16 de febrer del 2013

ROMA: Fontana de Trevi

La Fontana de Trevi és la font més gran i coneguda de Roma, ja que té 19,8 metres d'amplada i 25,9 d'alçada. 
Esta construïda des del segle XVIII i és d' estil  classicisme i barroc. La part més coneguda és l'escultura  del déu Neptú, per tant el tema  és el mar. Aquesta font  representa  un carro amb forma de petxina damunt del qual es troba la gran estàtua de Neptú. Els relleus superiors representen “Agripa” aprovant la construcció de l'Aqua Virgo i la llegenda del seu origen. 

Fontana de Trevi                    font: http://last.so/6874

La tradició diu que el fet de llançar una moneda d'esquena a la font porta bona sort. A l'actualitat, l'ajuntament romà s'encarrega de recollir les monedes cada dia i les destina a diverses entitats humanitàries locals.


La Fontana de Trevi està situada al mig del centre històric de Roma. Es pot arribar mitjançant el metro o l’autobús: L'estació de metro que hi ha més aprop a la Fontana de Trevi és la “Barberini - Fontana de Trevi” de la línia A, molt a prop de l'Estació Termini i de la Plaça d'Espanya.


Si vols arribar amb autobús, la línia 175 va des de l'estació Termini i et deixarà molt a prop de la Fontana de Trevi.



Wordle de Roma                                                                                            font: http://www.wordle.net/              

Retorna a la ciutat
Retorna al mapa


Mireia Batlle

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada