dimecres, 27 de febrer del 2013

FRANÇA: Pech-Merle

Situació.


Pech-merle és una cova prehistòrica coneguda per les seves meravelloses pintures rupestres. Aquesta cova té limitat  l’accés a 25 persones per visita; aquestes visites consten d'uns 20 minuts cada una, quasi mai hi ha més de 75 persones al mateix temps dins de la cova.
Aquesta cova es localitza en un poble anomenat Cabrerets,  situada a la sortida de Cahors, al sud de França (Pirineus francesos).





S’hi pot arribar caminant o en cotxe des de sortida de Cahors passant per la ciutat de Sant Cirq-Lapopie, una ciutat medieval bastant coneguda. Des d'allà s'arriba a  Cabrerets, agafant un camí bastant rocós per arribar a la cova de Pech- Merle. En cas  que s'hi vagi caminant des de Cabrerets fins a Pech-merle es pot tardar aproximadament uns 14 minuts.
En canvi si vas en cotxe tardaràs com a màxim 7 minuts.

Localització, distància entre Cabrerets i  Pech-Merle

Creiem que la visita és molt important de veure-la perquè es pot observar tota un conjunt de pintures rupestres dels nostres avantpassats prehistòrics. 
Lògicament ens ho trobarem expressat en diversos dibuixos, perquè en aquella època no s’havia descobert encara, l’escriptura. Aquestes representacions que ens podem trobar poden ser d'animals  com per exemple cavalls, un felí o dibuixos fantàstics creats a partir d'un cérvol... També s’hi poden trobar una composició anomenada 'Frise Noire' i també diversos dibuixos creats per diversos punts ajuntats.


Ens imaginem com hauria sigut la vida d'un home prehistòric aquí a Pech- Merle. Creiem que hauria estat una mica desagradable, perquè aquesta cova és molt freda i humida, fins i tot hi ha una part de gel; segur que era difícil  viure a la cova a l' època d'hivern i tardor.  Però també haurien hagut èpoques en que estarien bé com a l'estiu. 
Aquests prehistòrics tampoc es podien queixar de menjar, perquè gràcies a les pintures que ens hi podem trobar veiem molts diferents tipus d'animals, i diversos amb sang, que per això podem averiguar que els havien matat per poder menjar.

Torna a la ciutat de Paris.

Cristina Purroy

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada