dimecres, 13 de febrer del 2013

Parc nacional del riu subterrani, Filipines

El Parc Nacional del Riu Subterrani està situat a Filipines, a una 50km al nord de la ciutat de Puerto Princesa a l’illa de Palawan. Aquest parc és considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO al 1999 i una de les “Set Noves Meravelles de la Natura".
El riu, format per un paisatge càrstic de roca calcària, té més de 8 quilòmetres navegables en barca, sempre guiada per un especialista. Comença a partir duna impressionant llacuna semi coberta envoltada d'arbres orientals mil·lenaris.
Abans de desembocar al mar de la Xina, el riu de Puerto Princesa travessa la espectacular cova Sabang Pier, plena d'estalactites i estalagmites així com cambres de grans dimensions. Aquest riu subterrani és un dels més grans del món en les seves característiques, però no és l'única cosa que destaca del Parc Nacional de Puerto Princesa. El parc, que ocupa gairebé un total de 5753 hectàrees, és un hàbitat important per a la conservació de la diversitat biològica i té un ecosistema "mar-muntanya" complet, així com un dels boscos més importants d'Àsia.
Dins dels límits del parc no hi ha escassetat de fauna viva, majestuoses muntanyes i platges de sorra blanca. S’hi poden trobar més de 800 especies diferents de plantes, faisans, ratpenats guineu, llúdrigues, pandes, civetes, teixons, lloros, agrons i el faisà, el ratpenat guineu i diverses especies de llangardaixos i micos.


Entrada de la cova Sabang Pier. http://whc.unesco.org/en/list/652/

TORNA  A LA PÀGINA ANTERIOR
Izar Garcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada