dimecres, 13 de febrer del 2013

Volcà del hierro- Illes Canàries.

El volcà del Hierro és un volcà submarí situat al sud de l'illa del Hierro, el qual és un arxipèlag d'origen volcànic i molt muntanyosa, que presenta relleus formats per cons volcànics i camps de lava. Ara veiem una imatge d'on està situat per fer-nos-en una idea.

SITUACIÓ. Font: http://goo.gl/2gxac


Una erupció volcànica, com la que és pot produir al volcà del Hierro, es produeix pel acumulament de gasos i material com la lava, (que és roca fosa) en l'interior de la terra que d’alguna manera busca la forma de ser alliberat.


Resumint, els agents que el provoquen són els gasos i material calent, com la lava. L'erupció volcànica és una emissió violenta en la superfície terrestre de matèries procedents del interior del volcà.

Esquema d'un volcà submarí. font: http://goo.gl/ObxmM


I ho fa de manera que, la lava, quan surt del volcà en erupció, prové just de sota de l’escorça terrestre, d’un lloc on hi hagi magma. El magma està format per roques escalfades que s’han fos a la part més externa del mantell o a la més interna de l’escorça. Veiem unes imatges del volcà del Hierro per fer-nos una idea de com pot ser un volcà submarí, al que no estem acostumats a veure.

Volcà vist desde el cel. Font: http://goo.gl/pUq4J


Volcà submarí, explosió. Font: http://goo.gl/CEZTp




Torna a la pàgina anterior.



Cristina Purroy. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada