dijous, 28 de febrer del 2013

Madame Tussauds – Londres


Madame Tussauds és el museu de figures de cera més famós del món. Les figures solen ser de celebritats actuals o persones importants de la història. Aquestes són les categories principals que t'hi pots trobar:  esportistes, actors, polítics  personatges de ficció, cantants, la família reial , científics, pintors, escriptors, fins i tot,  estrelles de bollywood, ... Aquestes persones són triades per ser conegudes perquè d'aquesta manera poden aconseguir atraure a més gent.
Els horaris, el preus de les entrades i més informació a www.madametussauds.com.

Vista des de l'exterior. Font: www.ylondres.com

Com arribar-hi:

El museu Madame Tussauds està situat molt a prop del parc Queen Mary's Gardens; Regent's Park, aquest parc és un dels parcs reals de Londres, i està a la zona nort del centre de la ciutat. 
Per a poder-hi anar pots utilitzar el Underground (metro), la parada més propera és la de Bakers Street. Si hi preferiu anar-hi amb cotxe no hi trobareu molt lloc per a aparcar. També té una para de bus davant.

Mapa del metro de Londres. Font: www.londra.at
Laura Moset

Origen del museu:

Aquest museu va ser creat per la Marie Tussauds, nascuda a Estrasburg, França. Ella va començar a treballar com a majordoma per al doctor Phillipe Curtius. Un metge expert en estructures de cera, aquest va ser qui li va ensenyar tot el que va aprendre Marie. Phillipe va fer una escultura de cera de la senyora Marie- Jeanne du Barry, que aquesta escultura forma part d’un dels treballs més antics que estan exposats en el museu.
Marie va realitzar la seva primera exposició de cera a Curtius al 1770 despés d’un gran èxit va anar a parar al palau reial de parís. D’allà al Boulevard del Tremp any 1782.
Més tard Madame Tussauds va modelar varis models de gent guillotinada, els quals estan actualment exposats en la càmera dels horrors al museu, pràcticament van ser aquests models els que li van produir l’èxit.

Les sales:

Reina Isabel.
 Font:www.emol.com
Madame tussauds esta distribuït en diferents zones, per exemple si vols veure a tots els teus ídols de la televisió la teva sala és la VIP allà tindràs l’entrada a tots els famosos més coneguts del moment i els altres temps! Com a en  Brad Pitt, George Clooney, Taylor launtner...i molts més!

La visita a Londres tampoc estaria completa sense haver vist el seu regnat, així que aquesta zona “un moment reial” és especial amb tots els membres de la família real, com Carles i Camila, El príncep William la seva esposa Kate, el príncep Harry, la bella princesa Diana...

Alguns dels millors estimats superherois de Marvel han aportat vida en 3 pisos que combinen àrees interactives, efectivament figures de cera i el punt de vista dels superherois en 4D. Aquesta sala s’anomena “Marvel superherois 4D experience” .

Si us agrada el cinema i veure com les estrelles passen per la catifa vermella aquesta és la vostra sala, “Premiere night ” és una sala amb tot d’estrelles que han arribat a triunfar a Hollywood com per exemple allà t’hi podràs trobar a Charles Chaplin, Marilyn Monroe, Indiana Jones...

Amy Winehouse
 Font: www.azurever.com
Posa a prova la teva habilitat esportiva en aquesta nova zona anomenada “Sports Zone” Una vegada allà t’hi podràs trobar a en David Beckham o al batedor Sachin... També podràs caminar directament sota l’Olympic Hopeful i gaudir de la piscina projectada interactivament i moltes coses més..

A la zona de Bollywood es pot arribar a conèixer de prop i personalment als noms més populars entre el cinema indi! Com per exemple algunes actrius llegendàries com Shah Ruck o amb la princesa Ashwarya que a protagonitzat més de 40 pel·lícules de bollywood.

“Music megastars”´és la següent sala que ens trobem, allà t'hi pots trobar totes les estrelles de la música més conegudes entre la població britànica tant de la actualitat com Lady Gaga, Rihanna, justin Bieber, Justin Timberlake, Beyoncé... o cantants clàssics que sempre recordarem com ara els Beatles, Michael Jackson, Bob Marley, Elvis Presley ... entre altres.

Marilyn Monroe.
Font: es.fotopedia.com
La següent zona s’anomena “Scream” en la qual hi ha la càmera dels horrors, allà on les coses prenen un gir més aterrador. Hi ha una presó de màxima seguretat on hi habiten els presos més trastornats. Per això t’has de preparar ben bé les cordes vocals per entrar en aquesta terrorífica sala,... Però encara i això qui el vindrà a ajudar? (aquesta sala no és apta per a menors de 12 anys, embarassades, persones amb problemes cardíacs, perquè pot ser que alguns personatges no siguin de cera..)

Cal entrar en la següent àrea de cultura i per conèixer de prop els grans intel·lectuals que han canviat la nostra manera de viure i pensar.  Allà t’hi pots trobar a L’Albert Einstein, tant com ens podrem trobar amb inspiració creativa gràcies a Sheckspeare i molts més!

I l’ultima sala que ens podrem trobar és la sala amb més interactivitat que és tracta de “Spirit of London” allà podràs pujar en un taxi negre que et portarà cap a un llarg, divertit i entretingut viatje. Allà t’ensenyaran els esdeveniments més culturals i històrics per conèixer de la zona.

Cristina Purroy


Torna a la ciutat de Londres.
Logotip de Madame Tussauds. Font: poster.4teache

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada