dilluns, 18 de febrer del 2013

LA TORRE DE LONDRES

Torre de Londres Font: http://goo.gl/TZj1l


La torre de Londres és un castell de l’època medieval (1066-7). Ha estat un palau de reis, presó, arsenal, lloc d’execucions, casa de la moneda i museu de joieria. El castell  està format per aquestes parts: pati interior, pati exterior. La torre més important es diu Torre Blanca, hi ha moltes més torres però aquesta és la més important.


És recomanable en aquesta important visita veure 
  • un beefeater, que és un guàrdia que està situat a l’entrada, i porta un uniforme característic de la guàrdia tradicional britànica. 
  • l'exposició de les joies de la Corona, que inclou el diamant tallat més gran del món, també està oberta al públic per la seva visita.
La torre de Londres està situada a Tower Hill, a la zona est de la capital anglesa, a la ribera nord , a la vora del riu Tàmesi.


Situació Torre de Londres.                                    Font: Google Maps editat per paint.

S’hi pot arribar amb autobús i amb metro. N’hi ha de diferents:
               Metro: Tower Hill, líneas Circle, District y DLR.
               Autobusos: 8, 9, 11, 15, 15B, 22B, 25, 133 i 501



Joies de la Corona                Font: http://goo.gl/ZY6g1
A la torre de Londres s’hi pot veure les joies de la Corona: espases, corones, centres d'incalculable valor tant material, com històric i religiós.  
Els corbs són els residents més famosos de la Torre de Londres. Segons la llegenda, si els corbs desapareguessin es desplomaria la torre, i amb ella el regne. A la zona del Palau Medieval encara es conserven algunes restes del mobiliari que mostren el luxe i l'opulència que al seu dia va regnar a la torre.



JACK PETER, EL GRAN BEEFEATER.

Jack Peter, beefeater.       Font: http://goo.gl/SnXJn
El senyor Jack Peter Jack fou un gran beefeater, un dels més veterans i millors guardians de la Torre de Londres. El senyor Peter explica moltes aventures que ha viscut durant tots aquests anys treballant. 
Ell ja té 65 anys i encara no s’ha jubilat perquè li encanta aquesta feina. Una de les seves històries viscudes, que ens ha agradat més, és que una nit d’hivern fosca i freda li tocava fer de guàrdia, no era una nit com les altres, notava com una presència en el vent. Ell, tan tranquil, donava tombs per la torre (com una nit qualsevol) i de sobte sent un soroll que provenia de la Torre Blanca. Va anar corrents, a comprovar  si hi havia algú i just en aquell moment va veure una ombra que saltava per la finestra acompanyat d’algú altre. Va veure que els gerros estaven trencats i dispersats, taules mogudes i cadires tirades pel terra, les calaixeres totes obertes i regirades i sobretot la caixa forta forçada. El beefeater va mirar que no faltés res però es va donar compte que faltava un gerro d' or, molt car en aquell moment i ara. Ell, va sortir corrents darrera seu. Al final els va enxampar perquè a un d'ells li havia caigut una bossa, i portava els cordons deslligats, amb tanta bona sort els va agafar mentre reculaven. I directament els va portar al calabós. Aquesta història és del Jack Peter, la millor experiència que ha viscut en tants anys. També n’hi ha d’altres però no tant emocionants. 

Retorna al mapa o a Londres!


Paula Escuer & Oriol Lozano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada