dimecres, 13 de febrer del 2013

Himalaia


És un massís muntanyós d'Àsia que es reparteix entre el Bhutan, l'Índia, el Nepal, el Pakistan, el Tibet i la Xina. La muntanya cada vegada es fa més alta a causa del xoc entre dues plaques tectòniques .
Les plaques tectòniques xoquen entre elles i així fan que la muntanya cada vegada creixi més .
És la serralada més alta de la  Terra.
L'Himàlaia es troba a cavall entre diversos països; la part nord del Karakorum pertany al Xinin (Xina), mentre que el sud pertany al Pakistan. L'extrem oriental del Karakoram correspon al Caixmir, territori en disputa entre el Pakistan i l'Índia des de 1947. Pel que fa a l'Himàlaia en sentit estricte, el vessant septentrional pertany al Tibet, país ocupat per la Xina, i el vessant meridional es reparteix entre el Pakistan, l'Índia, el Nepal i Bhutan.
La flora i la fauna de l'Himàlaia varia amb el clima, les pluges, l'altitud, i la terra. El clima té una rang que va des del tropical a la base de les muntanyes fins al gel permanent i les neus perpètues a les elevacions més altes. La quantitat de precipitació s'incrementa d'oest a est al llarg del front de la serralada. La diversitat de climes, altituds, precipitacions i condicions del sòl, generen una gran varietat de plantes i de comunitats animals .

Font: Wikipèdia

Maria José

Torna a la pàgina anterior

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada