dijous, 7 de febrer del 2013

Barcelona: Sagrada Família


Què és la Sagrada Família?
Un dels símbols més emblemàtics de Barcelona és la Sagrada Família. És una temple inacabat de l'arquitecte català Antonio Gaudí. Està situada al barri de la Sagrada Família, al districte de l'Eixample de la ciutat. Visitant-la pots una observar la Església o un temple expiatori, que en aquests moments s’està restaurant. És famós, a part de la seva arquitectura, perquè va ser dissenyada per dos famosos artistes de l’època: Francisco de Paula Villar, que la va començar, i Antonio Gaudí, que la va acabar.  

Història.
El desembre de 1881, Josep Maria Bocabella va adquirir uns terrenys de l'illa de cases compresa entre els carrers de Mallorca, per aixecar un temple dedicat a la Sagrada Família (sant Josep, la Mare de Déu i Jesús). Gaudí va canviar tot l'antic projecte de Villar, era construir el temple amb la seva originalitat pròpia de tendència naturalista-modernista, amb una gran torre central de 170 metres dedicada a Jesucrist, i augmentant les dimensions del temple.

Una arquitectura extraordinària
La nau central té l'estructura arborescent en la qual els pilars són inclinats i es descomponen en forma de branques i fulles. Les torres tenen diferents solucions segons la seva tipologia: les dels apòstols estan rematades per pinacles de mosaic venecià policromat amb escuts amb la creu i unes esferes blanques, que simbolitzen la mitra episcopal. Cada torre porta inscrit el nom en llatí i la paraula apòstols junt amb una escultura de l'apòstol que representa. També es poden apreciar d'altres inscripcions com: Jesús, Maria..., en conjunt és un bosc de torres de gran alçada, tal com es veu a la fotografia.



Torres de la Sagrada Família ( google imatges


 El modernisme 
És recomanable la seva visita ja que és una important obra d'arquitectura religiosa, de l’època del modernisme, que celebra l’arribada al món de Jesús.
La visita guiada conte amb audiovisual,  amb guies especialitzats, també conte una visita a la basílica.

Visites.
Per visitar la basílica d'octubre a març, de 9.00 a 18.00 h D'abril a setembre, de 9.00 a 20.00 h, 25 i 26 de desembre – 1 i 6 de gener, de 9.00 a 14.00 h.
Podreu estar amb els guies de 9.00 h fins a 30 minuts abans del tancament del temple.  Hi ha diversos idiomes disponibles com el català, castellà, anglès, francès, italià, rus, portuguès, alemany i xinès.
 Per a les torres de 9.00 h fins a 30 minuts abans del tancament del temple (ascensor de la Passió). De 9.00 h fins a 15 minuts abans del tancament del temple (ascensor del Naixement).

Informació de records.
Si voleu comprar algun record de la Sagrada Família hi ha dues botigues dins el recinte, l'una a la façana de la Passió i l'altra a la façana del Naixement. Les botigues tanquen quinze minuts abans del tancament del temple.
Per a poder aconseguir diversa informació podeu visitar el punt d'informació que te el següent horari: Octubre-març, de 9.00 a 18.00 h, Abril-setembre, de 9.00 a 20.00 h, 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener, de 9.00 a 14.00h.
Els seus preus: A la basílica: 13,50 €. Gratuïta per: Amics del Temple, nens i nenes fins a 10 anys, persones discapacitades (65%) + 1 acompanyant, i amb guia 18€.      El preu NO inclou la visita a les torres.                                            
Els preus només inclouen l'accés a la basílica.
Tots els serveis es paguen a part.
Numero per informar-se: 972073031

Com arribar-hi?
Allí hi podeu arribar amb cotxe, caminant, taxi, autobús i si volguéssiu anar amb metro tindreu que anar fins a la parada de metro més propera.  Per anar amb metro agafeu la línia L2. La Sagrada Família està situada al Carrer Mallorca, 401, 08013 Barcelona . 

Per a poder tenir una idea més personal de la Sagrada Família un obrer parla del que ell pensa: "Cada dia m'he d'aixecar molt aviat per anar a treballar en la construcció de la Sagrada Família. És un temple enorme... La construcció s’allargarà com a molt fins al primer terç del segle XXI. M’agrada poder treballar en una construcció tan important i coneguda com és la Sagrada Família. Cada dia intentem treballar al màxim perquè estigui acabada tan aviat com sigui possible. No és una construcció molt fàcil però a poc a poc, cada dia, anem avançant una mica.



Laura Remacha i Laura Santiago

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada