dimarts, 5 de febrer del 2013

Barcelona: Parc Güell

Eusebi Güell va comprar una extensa finca a la Muntanya Pelada, a Gracia. Volia construir una Ciutat - Jardí, per fer-ho va encarregar les obres a Antoni Gaudí. Però a només va aconseguir vendre tres parcel·les, i el treball es va aturar al 1914, ja que havia estat tot un fracàs.

Avui queden les estructures destinades als serveis comunitaris, l'entrada, la gran plaça la Sala Hipòstila... Es va obrir al públic al 1926 com a parc per la seva bellesa. Al 1984 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
Entrada del Parc Güell Font:
http://www.parkguell.es/ca/gal.php


Junt amb Gaudí van treballar alguns dels seus col·laboradors més habituals, com Josep Maria Jujol , Francesc Berenguer , Joan Rubió i Llorenç Matamala. Les obres van córrer a càrrec del contractista Josep Pardo i Casanovas.
El Parc Güell està situat a la part alta de Barcelona, al vessant del turó del Carmel que mira al mar, no gaire lluny del Tibidabo. És un gran jardí amb elements arquitectònics que el va crear un artista molt conegut “Gaudí

Al Parc Güell pots veure estructures de pedra i la font del Drac de Gaudí. Aquest drac està adornat amb precioses ceràmiques de colors que li donen un efecte hipnòtic i màgic.
Aquí teniu una imatge del Drac de Gaudí:

Drac de Gaudí. Font: http://www.barcelona-easy-guide.com

Les obres d’art de Gaudi estaven molt influenciades per les formes de la natura. pots veure un camí recolzat sobre columnes que es retorcen i que semblen créixer de la terra com si fossin troncs d'arbres. Tot i tenir formes irregulars produeixen un efecte estranyament natural.

 El Parc Güell també té una petita casa en la qual Gaudí va viure en algun moment. La casa ha estat convertida en un museu i conté un interessant mobiliari també dissenyat per Gaudí.
En aquesta imatge es pot veure un tros molt bonic del Parc Güell:

Parc Güell. Font: http://www.confavc.cat

S'hi pot arribar de diferents maneres si està pensant en arribar al parc utilitzant el metro, prepara't per almenys 20 minuts de camí. Aquest camí fa pujada. Si tens dificultats per pujar escales llavors el millor és que agafis un taxi o un autobús. Trobaràs informació a l'oficinadeturisme a Plaça Catalunya.


Júlia Samperí i Laura Vázquez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada