dimecres, 13 de febrer del 2013

Filipines: cinturó de foc, procés intern


El cinturó de foc envolta una gran part de l'Oceà Pacífic i s'estén per les costes occidentals d'Amèrica des de Xile fins al Canadà. Després, gira a l'altura de les Illes Aleutianes i continua el seu recorregut a Àsia, al llarg de les costes de la Xina, Japó, i les illes i arxipèlags del sud-est asiàtic, com Filipines i Nova Guinea, acabant el seu recorregut a Oceania, a Nova Zelanda.
És una franja d’activitat sísmica i volcànica, que té molts volcans actius (el 90% dels volcans actius de tot el món estan situats allí). Això passa per la fusió d’una placa oceànica que està sota d’un altra al voltant de l’Oceà Pacífic. Té diferents plaques tectòniques oceàniques que estan en constant pressió i tensió acumulada, i que, en un moment donat, s’allibera i dóna lloc a terratrèmols. Sobretot a Amèrica central.
http://goo.gl/QQaWA
Cinturó de foc del Pacífic

El provoca el xoc de dues plaques tectòniques   oceàniques que alliberen pressió i al final, quan ja no pot més, provoca un terratrèmol o fa que un volcà entri en erupció.
Quan les plaques tectòniques xoquen entre si provoquen una sèrie de canvis en el subsòl que provoquen diferents fenòmens naturals com  volcans i terratrèmols.
http://goo.gl/VJpkV
Volcà actiu

2 comentaris: