divendres, 8 de març del 2013

Llac Malawi


El Llac Malawi, també és conegut com a Llac Nyasa, Nyassa o Niassa. El nom prové de la paraula "llac" en l’idioma Chiyao. El llac és conegut pels occidentals després de les exploracions del missioner escocès Dr. DavidLivingstone, per la qual cosa s'ha anomenat en anglès també com a Llac de Livingstone.
Llac Malawi  Font: http://goo.gl/sjdGB
David Livingstone va ser el primer europeu que va arribar arribar al llac el 1859. La major part de la zona que l'envolta fou reclamada per l'Imperi britànic per formar la colònia de Nyasalàndia. Tot i que Portugal va ocupar la riba est del llac, les illes de Likoma i Chizumulu, que es troben molt properes a la riba de Moçambic, foren colonitzades per missioners escocesos des de Nyasalàndia, i per aquest motiu quedaren incorporades al domini britànic.

El 1914 el llac va ser protagonista d'una breu batalla naval, quan un vaixell britànic, informat del començament de la Primera Guerra Mundial, va atacar un vaixell alemany a les aigües territorials de Tanzània, en aquell moment part de la colònia alemanya d'Àfrica Oriental.
El llac de llargada té 500km i d’amplada màxima es de 75, la seva superficie aproximadament es de 29.600km2, és un llac molt profund amb 706m i 264 de mitjana la seva capicat es de 7.775km3 , cosa que el converteix en el 9è mes gran del món.

El llac Malawi ha constituït tradicionalment una font alimentària essencial per als habitants de Malawi, per la seva riquesa en pesca, gran part de la qual s'exporta. Amb tot, les poblacions salvatges estan cada vegada més amenaçades per la sobrepesca i contaminació. Altres animals que viuen al llac són cocodrils, i una gran població de l'àguila, pigarg africà que s'alimenta de la població de peixos. Al llac s'hi troben més de 400 espècies de Cichlidae, moltes d'elles espècies endèmiques i tota mena de cargols.

Hi ha dues illes habitades al llac, Likoma i Chizumulu. A Likoma hi ha una gran catedral, construïda pels missioners a principis del segle XX. Les illes tenen una població de milers d'habitants que viuen de l'explotació de bananes, mangos, tapioca i de la pesca al llac.


Alejandra Domènech
Retorn al mapa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada