dijous, 14 de març del 2013

Califòrnia

Califòrnia és un dels estats dels Estats Units d'Amèrica. Està situat a la costa oest, vorejant l'Oceà Pacífic. És l'estat més ric i més poblat dels Estats Units, i el tercer en extensió (després d'Alaska i Texas). El seu sobrenom oficial es "l'Estat Daurat" (The Golden State), que fa referència a la febre de l'or del segle XIX. La població es concentra sobretot al centre i sud de l'estat, especialment a les aglomeracions de San Francisco, Los Angeles i San Diego, a la costa.
Moltes de les seves ciutats porten el nom de les missions fundades per l'explorador català Gaspar de Portolà, i el frare mallorquí Juníper Serra; que exploraren aquestes terres a mitjants del segle XVIII en nom de la Corona Espanyola.
La seva gran extensió li proporciona una gran varietat geogràfica, comprenent des de zones desèrtiques fins a boscos molt plujosos, i des d'indrets molt inferiors al nivell del mar (Vall de la Mort, -86 m), fins a la muntanya més alta dels EUA fora d'Alaska (Mont Whitney, 4421 m).
La riquesa i bellesa naturals d'aquest estat es concentra en coneguts parcs naturals, com són la costa de Big Sur, les Illes del Canal, la Vall de la Mort, Arbres de Josuè, Canyó Kings, Redwood i Yosemite.
Califòrnia té fronteres amb els estats americans d'Arizona i Nevada a l'est, Oregon al nord, i al sud amb l'estat de Baixa Califòrnia de Mèxic.
Mapa de Califòrnia: http://goo.gl/qVHpV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada