dilluns, 11 de març del 2013

Estocolm: Gamla Stan

El Gamla Stan, o casc històric d'Estocolm és un dels cascs històrics medievals millor conservat d'Europa  i una de les principals atraccions de la ciutat. El casc històric, o casc antic d'una ciutat és aquella part que s’ha intentat deixar intacta des que la ciutat aparegué, per això és la part més vella d'una ciutat. La ciutat històrica d'Estocolm fou fundada oficialment l’any 1252. Just en l’illa de Riddarholmen, anomenada així: illa, però en realitat és un tros de terra envoltat per canals d'aigua, en el centre d'aquests canals hi ha el casc històric.
Aquesta part d'Estocolm et convida a caminar per els seus antics carrers admirant-ne l’arquitectura; et convida a descansar en una exòtica cafeteria de les que hi havia abans; a mirar les vidrieres de les innombrables tendes d'artesania, antiguitats, objectes de disseny i records.

Casc
històric i canals que el rodegen i el
converteixen en una ''illa''
Font: http://goo.gl/NRkFU



La bellesa 
d'aquest barri  s’engrandeix durant els mesos d'hivern quan es topa amb la neu. Es com passar per un escenari cinematogràfic. Moltes de les esglésies més importants d'Estocolm es troben en aquest barri i, és clar, la Catedral. També el Palau reial, amb més de 600 habitacions. I nombrosos museus. Els dos carrers principals del barri són la Västerlanggatan i la Österlanggatan, però la via més antiga n'és una altra, la Köpmangatan.


Un carrer estret però gens lleig del casc
Font: http://goo.gl/AQdqY











        








Torna a la ciutat
Ian Palacín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada