dimarts, 19 de març del 2013

La Vall dels Reis


La vall dels reis




La vall dels reis és una necròpoli de l’antic Egipte on estan enterrats la majoria dels faraons de l’imperi nou. Aquesta necròpoli fou construïda en una vall perquè així als lladres no els hi seria tan fàcil saquejar les tombes, ja que no és visible.  Es va construir del segle XVI aC al segle XI aC.
És un dels monuments més  importants de la història antiga perquè reuneix un munt de faraons. D’entre totes les tombes que hi ha, només n’hi ha una en perfecte estat. Aquesta és la tomba del faraó Tutankamon, que té mes valor de totes les tombes gràcies a la seva intacta màscara d’or.
Aquesta visita es considera important perquè ningú es pot perdre la necròpolis més famosa de la història antiga, amb 65 tombes de faraons egipcis.
La vall dels reis està situada a les proximitats de Luxor. Des de  Barcelona no s’hi pot accedir directament. El millor recorregut és: Primer agafar un vol de Barcelona a el Caire i després anar amb cotxe o autocar a Luxor.






Una dada curiosa de la vall dels reis és la maledicció del faraó Tutankamón. Els arqueòlegs que van visitar seva tomba durant el seu descobriment van morir uns dies després d’haver-hi entrat a causa d’una intoxicació. L’únic dels arqueòlegs que van visitar la tomba que es va salvar va ser el mateix descobridor Howard Carter. S’han inventat moltes llegendes sobre les morts dels arqueòlegs però els científics asseguren que va ser a causa d’una intoxicació.

Aitor Marcos

1 comentari:

  1. Hello Aitor Marcos! Lovely picture, and I share your interest in the old egyptians. But this is not the grave of faraoe Tutankhamon. He had a small and modest grave in The Valley of The Kings. This one is the temple of the Queen Faraoe Hatchepsut, in El Dayr al- Bahri, not far from The Valley of The Kings. Located here: https://goo.gl/maps/RtAFBmpfNUv

    ResponElimina