dilluns, 18 de març del 2013


VISITA GUIADA
Bon dia avui jo seré el vostre quía per la central eòlica marina de Wikinger. Una central eòlica marina es una construcció d’un parc eòlic en qualsevol superfície sobre el mar.

L’empresa d’Iberdrola va ser l’empresa en posar en marxa aquest projecte, el primer d’aquestes característiques a Alemanya. Iberdrola va invertir 1.600 milions d’euros en aquest projecte, que comta amb una capacitat de 400 megawatts (MW), gràcies a la instal·lació d’aerogeneradors d’uns 5 MW de potència. Pot ser capaç de generar electricitat com per poder subministrar anualment a 250.000 llars.
Parc eòlic de Wikinger http://goo.gl/SE8Dz

Aquest repte va suposar un important repte tecnològic per als equipa d’enginyers d’Iberdrola i per als subministradors de la companyia que propiciar, així mateix, la creació en aquest país de centenars de llocs de treball altament qualificats.
Aerogenerador d'Iberdrola http://goo.gl/SE8Dz
Aquesta central està dotada d’una tecnologia d’última generació, amb turbines de 150 metres d’altura que s’ubicaràn a 30 quilòmetres de l’illa de Rügen i cobriràn una àrea de 32 quilòmetres quadrats.
La central de Wikinger és convertirà la instal·lació eòlica marina més gran del món posada en marxa en aigües profundes (a més de 40 metres).
Després d'una anàlisi exhaustiva del projecte i l'emplaçament, la companyia va considerar més adequat utilitzar aerogeneradors de grans dimensions sobre estructures fixes directament ancorades al fons marí. Aquesta solució s'ajusta millor no només a les condicions específiques del mar Bàltic sinó al desenvolupament tecnològic previst en el moment de la construcció de la instal · lació.
Taula d'estadístiques http://goo.gl/SE8Dz

A continuació anirem a fer una visita per l’interior d’un aerogenerador perquè conegueu les parts.
La gòndola-carcassa que protegeix les parts fonamentals de l'aerogenerador
Les pales del rotor que transmeten la potència del vent feia la boixa.
El boixa que és la part que uneix les pales del rotor amb l'eix de baixa velocitat.
Eix de baixa velocitat que connecta la boixa del rotor al multiplicador. La seva velocitat de gir és molt lenta.
El multiplicador, permet que l'eix d'alta velocitat giri molt més ràpid que l'eix de baixa velocitat.
Eix d'alta velocitat, gira a gran velocitat i permet el funcionament del generador elèctric.
El generador elèctric que és una de les parts més importants d'un aerogenerador. Transforma l'energia mecànica en energia elèctrica
El controlador electrònic, és un ordinador que monitoritza les condicions del vent i controla el mecanisme d'orientació.
La unitat de refrigeració, mecanisme que serveix per refredar el generador elèctric.
La torre que és la part de l'aerogenerador que suporta la gòndola i el rotor.
El mecanisme d'orientació, està activat pel controlador electrònic, l'orientació de l'aerogenerador canvia segons les condicions del vent.
Parts d'un aerogenerador  http://goo.gl/SE8Dz
Arnau Iñíguez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada