dijous, 14 de març del 2013

Ciutat de Paris


Paris, capital de França, és un dels millors destins turístics en la regió de França. Paris, i hi travessa un gran riu, el Sena. Hi ha uns  2.211.297 habitants, en una superfície de 105,40 km2. És un dels països més rics.

Foto de Paris des del cel.
Font: http://goo.gl/5zOXm
Monuments de Paris.
Font: http://goo.gl/QR4Rg


Alguns edificis importants són el Museu de Louvre, la Torre Eiffel, la Catedral de Notre-Dame, la capella dels Invàlids, la plaça de la Concòrdia, el pont Alexandre III, el Centre Pompidou, la basílica de Montmartre, el Moulin Rouge... És una de les ciutats de la qual es diu que té més encant del món. Són famosos els seus bulevards o la gran avinguda que enllaça el Louvre amb l'Arc de triomf de l'Étoile, que passant per la plaça de la Concòrdia i els anomenats Camps Elisis i continua més enllà (encara que amb un altre nom), fins a l'Arc de la Défense, amb un total de prop de deu quilòmetres.



Paris esta situat al nord de França. Allí el clima és oceànic. Les precipitacions són una mica abundants encara que no excessives, amb una mitjana d'uns 636 mm i estan repartides al llarg de tot l'any de forma regular sense tenir un destacat mínim. A l'estiu es poden superar els 30 °C i poques vegades arriben als 35 °C. Són molt freqüents les tempestes. A la primavera i a la tardor, abundants dies de pluja. L'hivern no és molt rigorós, la temperatura mitjana és d'uns 4 °C, i s'alternen dies de pluja i neu encara que és més freqüent que plogui que, que nevi.

Mapa on esta situat Paris.
Font: http://goo.gl/S3EJY

Retorna al mapa.
Oriol Lozano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada