dimecres, 13 de març del 2013

Parlament de Budapest

Mapa d'Hongria (Budapest)
Budapest és la capital de Hongria, es divideix en dos ciutats Buda i Pest. El parlament està situat al centre de Pest, la capital de Budapest. A la vora del riu Danubi.­ El districte XXI està situat al nord de l'illa de Csepel, per l'est flueix el Danubi i en l'altra marge es troben els districtes IX, XX i XXIII, per l'oest la frontera del districte la marca de forma natural el contorn de la illa amb la ribera del Danubi que en el seu marge oposada presenta els districtes XI i XXII, pel sud el límit demarcat per la capital, és a dir els límits propis del poblat de Szigetszentmiklós.



El Parlament és un edifici molt important de Budapest. Es el tercer parlament més gran del món. Va ser construït entre l’any 1884 i 1902, per l’arquitecte Conte de 691 habitacions, te 268 metres de longitud i 118 metres d’amplada. La cúpula te una mida de 69metres i te 20km de escales. Imre Steindl. La seva construcció va demostrar el poder econòmic a Hongria a principis del segle. El parlament de Budapest va estar construït amb marbre i or.


Parlament de Budapest.



El idioma de Budapest es el Húngar. Quan viatgeu a Budapest, podeu parlar perfectament el Angles.
La seva moneda es el Florint Húngar, A Budapest trobareu bitllets de 500, 1.000, 2.000 y 20.000 florins, les monedes so de 5, 10, 50 i 100 Florins

Els hiverns a Budapest són molt freds. En els mesos de gener i febrer les temperatures mitjanes se situen per sota dels 0 º C, amb màximes d'entre 2 i 5 º C.
Les precipitacions a l'hivern també són més elevades que durant la resta de l'any, a excepció de l'estiu, i és bastant freqüent que nevi.
L'estiu a Budapest
Els estius a Budapest poden ser bastant calorosos. La temperatura mitjana de juliol i agost és de 16 º C, però es poden arribar a veure màximes de més de 30 º C, el que al costat dels nivells d'humitat produeix certa sensació d'aclaparament. Els mesos d'estiu són els que compten amb major probabilitat de pluja.
Millor època per visitar Budapest
Si voleu evitar la calor excessiva i el fred extrem, els millors mesos per visitar Budapest són maig i setembre. Durant el dia és possible estar en màniga curta ia la nit sol ser necessària una jaqueta de tipus hivernal.

Les visites al parlament de Budapest són guiades i no hi ha entrada lliure. La visita és gratuïta per als ciutadans de la Unió Europea.
Mentre, que si no són ciutadans de la Unió Europea l'entrada al parlament de Budapest costa 3400 forints (11.8 euros) i 1700 forints (5.9 euros) per als estudiantes. Les visites al parlament de Budapest en espanyol tenen lloc cada dia a les 11:30 del mati i a les 4 de la tarda. Diumenge només a les 11:30h.

Els preus dels adults pertinents a la Unió Europea val 1.715Ft. (5,81€)
Menors pertanyents a la Unió Europea 875Ft. (2,96€)
Adults no pertanyents a la Unió Europea 3.500Ft. (11,85€)
Estudiants no pertanyents a la Unió Europea 1.750Ft. (5,95€)

Recomanacions:

·S’ha d’arribar amb bastant antelació per agafar el tiquet, ja que per entrar tens que fer una llarga cua. El procés és bastant lent i hi ha places limitades.

·Intenti comprar l’entrada amb antelació, ja que pot haver-hi dies on en el parlament estigui reservat per al govern, o per dur a terme alguna visita oficial.

arnau ingrid maria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada