dimarts, 5 de març del 2013

Els Guerrers de Terracota




A mi m'agrada aquest lloc per que cada soldat és una obra única, no hi ha dues estàtues iguals, les seves expressions facials, els pentinats, la postura, vestits, tota característica que indicava al seu torn la seva posició i rang en l'exèrcit, també hi ha figures de cavalls i carruatges.


Va ser descoberta l'any 1974 per un grup d'agricultors que es trobaven excavant els camps. És la col·lecció d'uns 8,000 soldats de mida real, construïts fa més de 2,000 anys. I per això vam decidir parlar sobre aquest lloc.


Dani Diego


Va ser enterrat sota terra per a que es creia que així, l’emperador Qin Shi Huang, primer de la dinastia Qin, seguiria tenint un exèrcit que governar. Va ser enterrat en tres foses, a una profunditat de entre 4 i 8 metres de profunditat.Va ser trobat l’any 1974, feia anys que s’havien trobat restes però no se’n va fer cas perquè era un fet insignificant. L’obra va ser descoberta per uns camperols, mentre realitzaven una obra hidràulica a la ciutat de Xi'an.Entre les més de 7000 figures trobades podem trobar: guerrers, cavalls, servents i malabaristes. Tenien una alçada d’1’80 metres, encara que aquesta mesura era més del natural. La seva fabricació era peculiar si més no: primer s’omplia el motlle amb el material emprat, terracota, i es deixava endurir, amb la forma feta, cada un dels camperols o de les dones de la ciutat treballaven cada escultura independentment.Estaven dividides en 4 foses: la primera, contenia 6000 i té una superfície de 200 metres per 60. A la segona es van trobar uns 1000 guerrers, a la tercera, es va trobar una quantitat de 69 guerrers, però amb una diferencia de la resta: aquests no tenien barba; això vol dir que eren guerrers més joves, i així es va poder dictaminar que es reclutaven soldats de 14 anys. Del 2009 a l’actualitat, s’estan examinant uns 1000 guerrers més, trobats en una quarta fosa. Els últims soldats trobats són similars als anteriorment descoberts, encara que amb alguns diferències que fan que es pensi que podrien ser d’una altra època o , simplement, que no van quedar idèntics.Al maig de 2010, es va premiar als descobridors i als arqueòlegs que treballen per conèixer els misteris que alberguen aquestes figures, amb el premi Príncep d’Astúries de les ciències socials.

David Medina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada