divendres, 8 de març del 2013

Acapulco: La Quebrada.


LA QUEBRADA, UN LLOC ÚNIC I MERAVELLÓS DE VISITAR.

Un clavat tirant-se per el penya-segat. Font: http://goo.gl/KTRaz
La Quebrada és un penya-segat de 45 metres d'altura, situat al port d'Acapulco, Guerrero, al sud de Mèxic. Des de 1934 s'efectuen els famosos clavats comunament realitzats per joves del port i de vegades l’escalen amb una torxa encesa. El seu perill és que el clavat (persona que es llança) ha de calcular el moment en què l'onada faci que el nivell del mar sigui més alt, ja que en cas contrari seria una mort segura a causa de l'impacte contra les roques del fons. (Oriol)
En una de les parets del penya-segat hi ha un camí amb barana, i un restaurant, a més d'un mirador, des d'on es pot veure als clavadistes, fins i tot als pelicans atrapant peixos. En aquest lloc es realitza el Campionat Mundial de Clavats d'Altura. També es desenvolupen els clavats d'exhibició, amb diversos graus de dificultat i una ronda de clavats sincronitzats. (Oriol)
A la Quebrada es fan  exhibicions. Els espectacles consisteixen en el fet que els seus “clavats” des d'un penya-segat de  35 metres es llancen a l'aigua durant 3, 4 segons, cap a una petita i escarpada cala (que té escassos 4 metres de profunditat) de l'Oceà Pacífic, amb la finalitat que en gaudeixin els turistes. L'espectacle es realitza de dia  i de nit i l'últim és el més impressionant, ja que els “clavats” es llancen cap a la foscor portant torxes. Aquest "show" es pot veure i gaudir a la tarda, aprofitant la posta del sol, i al vespre, amb una il·luminació especial, on els clavats es llancen d'un en un, per parelles i en grups de tres, amb torxes enceses per donar-li més emoció, i més bellesa estètica. Els espectadors poden veure l’espectacle en els següents horaris: 12:45h.; 19:30 h. - 20:30 h.; 21:30 h.; i 22:30 h.; (Amb torxa).  (Paula)

Persona tirant-se. Font: http://goo.gl/pzPvX
La Quebrada es troba a uns minuts del centre d'Acapulco. S’hi pot arribar fàcilment al penya-segat amb taxi des de qualsevol hotel de la ciutat. L'hotel El Mirador es troba just davant de La Quebrada, des de allí es pot observar una vista meravellosa de l’espectacle. Si vostè és al centre, a prop de la plaça principal, pot pujar el turó cap al penya-segat. La caminada és agradable i no pren més de 15 minuts, es tracta d'un paisatge natural conformat per penya-segats. Fins i tot s’hi pot arribar amb vaixell i observar els clavats des del mar. Un lloc on intrèpides persones mostren al turista l'habilitat de la seva agosarada professió. (Paula)
Es recomanable anar-hi ja què és un dels llocs més atractius del Pacífic Mexicà. Hi ofereixen ampla varietat d'activitats recreatives i d’entreteniment. S'hi pot practicar, una gran quantitat d’esports o gaudir-hi una meravellosa naturalesa, espectacular en les seves platges. És pot fer un passeig amb barca o sortir de pesca, fer submarinisme, surf, vela, snorkel, entre moltes altres activitats. (Oriol) La Quebrada és una de les zones turístiques més visitades del món, que ha servit com a escenari de pel·lícules nacionals i estrangeres.(Paula)

Aquí hi ha un video, de les caigudes que fan a la Quebrada, amb alguns clavats que es llancen. La visió és
  espectacular. Es recomanable.

CÈSAR VÉLEZ, MÉS QUE UN CLAVAT.
El senyor Cèsar Vélez, és un clavat dels que tenen més experiència en aquesta professió. Ens explica moltes coses, molts secrets. El senyor Vélez va començar des de ben petit, als 10 anys, practicant, entrenant i fent-ho. Ara ell en té 48. Fa 38 anys que treballa en aquesta feina i que s'ho passa bé fent-la. En Cèsar, és un dels millors clavats en totes les exhibicions. Surt amb les torxes a la nit. L’han observat milions de turistes. Ell ens diu «encara que els clavats han evolucionat molt, els seus secrets segueixen sent bàsicament els mateixos: el saltador ha de dominar la seva por i també l'altura. I això només s'aconsegueix després d'anys d'entrenament i estudi”» ens confessa. Ens ha explicat que cada vegada, cada dia que fa una exhibició, té una diferent emoció, mai sent el mateix; cada dia experimenta una sensació diferent; una nova vida cada vegada que es llança. Diferent sensació, diferent temperatura, diferents turistes.. Res no és igual en aquest treball! Ens diu i això, i ens diu que això és el que més li agrada. Ens encantaria que ens expliqués més coses, però ara mateix no pot ser! S’ha de tenir molta valentia per fer això que ell fa! (Paula)

Retorna al mapa o a la Ciutat de Acapulco.
Paula Escuer & Oriol Lozano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada