dijous, 7 de març del 2013

Voleu veure una Central Nuclear? Veniu a França!

Una central nuclear, que no es pot veure a tots moments, a França hi ha una central nuclear al costat del riu Sena. Anem-hi!

Una central nuclear és una instal·lació dissenyada per produir energia elèctrica. A partir de la:
Fissió nuclear: quan els nuclis d’alguns àtoms grans és trenquen en dues meitats, alliberen una gran quantitat d’energia tèrmica.

Una central nuclear normalment està situada a prop d’un gran riu o d’algun mar, en aquest cas es el riu Sena. Podem observar l'emmagatzematge de combustible gastat, també podem observar el reactor, el generador de vapor i el circuit primari. Tot això esta a dins l’edifici de contenció, que es un edifici especial, les parets estan fetes d’un material especial per a que no surti la radioactivitat que hi ha a dins. En aquest edifici també podem observar les canonades d’aigua a pressió també hi podem trobar una turbina seguida de l’alternador i els transformadors que van directes cap a la línia d’alta tensió que va cap a les nostres cases.

Un central pot tenir diferents inconvenients, però també ha de tenir algun avantatge:

• Avantatges: com que no hi ha cap combustió, no emet fum a l'atmosfera. És el tipus de central que produeix més quantitat d'energia elèctrica, en produeix en grandíssima quantitat.
• Inconvenients: Les centrals nuclears agafen aigua freda i quan la tornen, la tornen calenta, per aquest motiu afecta negativament a la fauna i la flora del riu o mar. No s'ha de parar perquè el rendiment disminuiria molt. El pitjor de tot és l'altíssima perillositat que representa la radiactivitat  per a tots els éssers vius delplaneta, per això la central requereix grans mesures de seguretat al llarg de tota la seva vida útil. A més a més, els residus que generen seguiran sent radiactius al llarg de milers d'anys, per tant, les generacions futures hauran de seguir mantenint-los emmagatzemats i aïllats indefinidament.

Parts de la central       font:albademiguel.blogspot.com 


Paula Escuer i Mireia Batlle

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada