dijous, 7 de març del 2013

Ciutat d'Atenes

És la capital de Grècia un pais del sud d’Europa. Esta situat al mar mediterrani. Grècia forme part de l’Unió Europea, per tant la seva moneda es l’euro. La seva llengua es el grec.
El clima de Atenes es divideix en tres classes:

  • ·         El clima mediterrani, que té hiverns humits i temperats, i estius calorosos i secs. La temperatura rarament arriba a extrems, encara que algunes nevades ocorren ocasionalment a Atenes, Creta o Cícladas en l'hivern.
  • ·         El clima alpí es troba primordialment en l'oest: Tesalia, Grècia central, Epiro, Macedònia Occidental i en parts del Peloponès com Achaea, Arkadia i parts de Lakonia on el rang alpí té influència.
  • ·         El clima temperat es troba a Macedònia Oriental, Macedònia Central i Tracia en llocs com Hebros i Xanti. Aquest clima té hiverns freds i humits.

La cuina grega és  un exemple de dieta mediterrània. Té influències de la italiana, balcànica i turca. Alguns dels plats locals més populars són la moussaka, stifado, spanakopita i souvlaki, una mena de Lahmacun amb carn al spiedo, salsa de iogurt, enciam, tomàquet, tzatziki, patates i si es vol, formatge feta, ceba, mostassa o quetxup . També es poden posar sutzoukaki (Una espècie de salsitxes) A Atenes la gent també menja petits platerets anomenats meze mullats en salses com la tzatziki; pop a la graella, peixos petits, formatge feta, dolmades (arròs i ingredients variats embolicats en fulles de parra ), diverses llegums, olives i formatge. Se li afegeix oli d'oliva a gairebé tots els platerets. Entre els plats dolços hi ha el galaktoboureko, begudes com el ouzo, Metaxa i una varietat de vins incloent el retsina.

Entre Catalunya i  Atenes (Grècia) hi ha una hora de diferencia, a Atenes (Grècia) és una hora més.

mapa de Grècia
http://www.google.es
Grècia
http://www.google.es
visita l 'adressa següent per més informació de grècia



      
                                                                                                              ALBA MARSAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada