divendres, 8 de març del 2013

Central mareomotriu

Una central mareomotriu és una central elèctrica que utilitza el desnivell del mar per a produir energia elèctrica. El funcionament d’aquestes centrals consisteix a construir una resclosa tancant una badia, estuari o golf. Quan les marees baixen o pugen fan moure les turbines i aquestes generen energia mareomotriu.
Per dur a terme aquest sistema es necessita un lloc geogràfic adequat i que les marees tinguin una amplitud mínima de 5 metres. Té el següent procés:
Quan les marees baixen o pugen fan moure les turbines i aquestes generen energia mareomotriu.
Per dur a terme aquest sistema es necessita un lloc geogràfic adequat i que les marees tinguin una amplitud mínima de 5 metres.
L'energia mareomotriu té la qualitat de ser renovable, en tant que la font d'energia primària no s'esgota per la seva explotació, i és neta, ja que en la transformació energètica no es produeixen subproductes contaminants gasosos, líquids o sòlids. Tanmateix, la relació entre la quantitat d'energia que es pot obtenir amb els mitjans actuals i el cost econòmic i ambiental d'instal·lar els dispositius per al seu procés han impedit una proliferació notable d'aquest tipus d'energia.
Els avantatges d'una central mareomotriu són:
Que no calen maquines per fer-les funcionar
No produeix residus ni contamina.
El manteniment és senzill.
Els inconvenients son:
· Produeix un impacte ambiental considerable.
· Modifica l'ecosistema natural de la zona.
Hi ha tres tipus importants i abundants de centrals mareomotrius:
1. Les que aprofiten el nivell del mar: El funcionament d’una central mareomotriu que aprofita el nivell del mar consisteix en construir un dic que separa una badia o un estuari del mar obert. En pujar la marea, s'obren les comportes i l'aigua entra a l'interior del dic(terraplè normalment fet de pedres i terra). A la baixa mar, s'obren de nou les comportes i l'aigua torna a mar obert tot fent funcionar les turbines dels generadors elèctrics de la central.

2. Les que aprofiten els corrents submarins: consisteixen en construir una mena de ventilador submarí en una zona que l’aigua sempre vagi cap a la mateixa direcció de forma que remogui l’aigua sempre de manera i gual i d’aquesta manera produeixi energia.

3. Les que aprofiten les onades: consisteix en construir una mena de rodillos mes be a prop de la costa de manera que la força de les ones els fagi moure d’una manera constant que produeixi energia.
 Aprofiten les corrents marines Font: http://goo.gl/gg7c7




















Eduard Gómez
Maria Jové
Andrés Coloma
Claudia Fernandez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada