dijous, 7 de març del 2013

Ciutat de Madrid


Madrid és municipi, regió urbana, província, comunitat autònoma i el melic de l'Estat espanyol. Una ciutat que es mou entre la vitalitat cultural i un cert sentit de decadència, entre la centralitat a Espanya i la perifèria d'Europa. Els indicadors sobre Madrid no són clars i mostren una ciutat ambigua, vital i dormida alhora, atrapada entre la voluntat de consolidar-se com un node metropolità a Europa i mantenir el seu sentit de capital de l'Estat i punt de referència.


El carrer del banc d'Espanya font: http://goo.gl/UKA12


Madrid perd població. Segurament és més correcte afirmar que la taca urbana de Madrid és cada vegada més àmplia. Entre 1981 i 1996, Madrid ha perdut la frontera psicològica dels 3 milions d'habitants i se situa actualment en els 2.866.693 habitants, és a dir una pèrdua anual en els 15 anys del 0,62%. Encara avui, el 14% de la seva població té menys de 16 anys i un altre 14% té entre 16 i 24 anys.
La ciutat de Madrid es troba a la recerca d'una identitat, que es mou entre la consolidació del seu efecte de capitalitat i la voluntat de trascendir les fronteres espanyoles i esdevenir una gran metròpoli europea. El front europeu s'està consolidant en quatre fronts: una xarxa de connexions de transport molt sòlida, basada en un actiu aeroport i l'esperada línia TGV amb França, via Barcelona; la capacitat d'atracció de seus d'empreses i oficines europees; el lideratge creixent de la Fira de Madrid en el context europeu i la consolidació de Madrid com a gran plaça forta del turisme europeu (després dels grans receptors de París i Londres), refermada per la vitalitat de l'oferta cultural.



Font de la Cibeles font: http://goo.gl/UMOSZ





Madrid és el node central d'Espanya i la Península Ibèrica. Per això, la xarxa de comunicacions és un elemental central de la seva estructura urbana: fins el 4% de la superfície urbana està destinada al sistema de transport, una proporció superior a la zona industrial o les àrees esportives i d'oci.

Madrid acull els reis d'Espanya i el govern espanyol. A part també acull a dos equips de futbol de la primera divisió, què cadascun té camp propi, el Reial Madrid i l'Altletico de Madrid.


Camp del Reial Madrid font: http://goo.gl/0d7Hd


La Cibeles

Santa Maria de Tobed

Retorna al mapa inicial

Guillem Gutiérrez






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada