dimecres, 6 de març del 2013

La Vall del Loira

La Vall del Loira (França) és un territori que es troba al llarg del curs del riu Loira. Es tracta d'un conjunt excepcional de pobles i ciutats, castells i bellesa natural. Comprèn pobles com Amboise, Blois, Chinon, Nantes, Orléans, Saumur o Tours, però és més famós mundialment per la bellesa dels seus castells: Castell de Chambord, de Chenonceau, Amboise o de Azay-le-Rideau, entre molts d'altres. La vall és catalogada patrimoni mundial per la UNESCO, dins de la categoria de paisatges naturals, gràcies a la bellesa del riu Loira.


Un dels castells envoltat de jardins
Font: http://goo.gl/XxZ8P


















Es tracta d'una franja de terra a la riba del riu, des d'on es poden admirar els castells envoltats de verds jardins. 134 dels castells es troben oberts al public i poden ser visitats, es poden recórrer i se'n pot conèixer la història, ja que molts d'ells ofereixen una visita guiada. 


Castell de Chambord, un dels més espectaculars
Font: http://goo.gl/oSm0f 
Els castells del Loira són edificis construïts durant el Renaixement francès, en un moment en què el poder reial era situat sobre les ribes del riu, dels seus afluents o a la seva vora. Habitualment es considera que en formen part 800 castells.
Entre aquests destaquen:


Visitar la Vall del Loira no és gens complicat, una de les rutes possibles és sortint des de París amb tren o amb cotxe fins arribar a Saumur, desprès es passa per Tours, Blois i finalment Orléans. En aquesta ruta es poden visitar els castells: de Chambord, de Chenonceau i Amboise entre altres. 
Ruta proposada anteriorment


















Judit Petanàs 


Dels 800 castells que hi ha, el més espectacular es el castell de Chambord que va ser dissenyat originalment per Chambord i elaborat per Domenico dóna Cortona; durant els seus 20 anys de construcció el seu disseny original va ser canviat, a causa de fets succeïts específicament entre els anys 1519 i 1539.


Vista del Castell
Font: http://goo.gl/WLY7X
Aquest castell té vuit torres de grans dimensions, 84 escales, 365 xemeneies i 440 habitacions. A cada pis del castell hi ha quatre vestíbuls rectangulars. Tot el castell està envoltat per grans arbres que abasten una superfície de 52.5 quilòmetres quadrats arribant a crear un gran bosc d'uns 31 quilòmetres.

El castell es va començar a deteriorar després de la mort de Francesc I, però  l'any 1639, en passar a mans de Gastó d'Orléans, es va donar pas a la seva restauració per, així, evitar que caigués en ruïnes.
El cos central del castell, reflectit a la torre i en l'escala de doble hèlix, va ser construït l'any 1519. S'hi poden notar precioses torres d'angle el  disseny de les quals és de la inspiració de l'arquitectura italiana amb les seves motllures i façanes horitzontals. Aquí es pot notar l'escala que s'eleva des del seu centre i que és una de les obres més apreciades del Renaixement francès.



Jardí que envolta tot el castell
Font: http://goo.gl/WLY7X

Al peu de la torre central, es troben les terrasses des d'on es poden apreciar diferents torres que són rematades per teulades altes de pissarra que ofereixen espectaculars vistes panoràmiques. Així mateix hi ha la capella que s'uneix amb la torre a través d'una galeria, que va ser iniciada per Francisco I i es va arribar a acabar per ordre de Lluís XIV, i sota direcció de Jules Hardouin Mansart. També són notables la cambra de Lluís XIV i les estances del segle XVIII.




Vista de algunes xemeneies
Font: http://goo.gl/IwV3J


Retorna a Ciutat de París.



Cristina Pinzano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada