dijous, 7 de març del 2013

Moscou: La plaça Roja


La plaça roja és la plaça més gran i famosa  de la ciutat de Moscou, ja que fa  330 metres de llarg per 70 metres d'ample. Aquesta separa el Kremlin,  que és un monument dels més destacats, ja que és al centre històric, l'antiga ciutadella reial i, actualment, la residència oficial del president de Rússia, d'un històric barri de mercaders, conegut com el Kitai-górod. Com que els carrers principals de Moscou surten des d'aquí en totes direccions, iniciant les carreteres principals que surten de la ciutat, la plaça Roja sovint és considerada la plaça central de Moscou i de tot Rússia.


                    
Panoràmica de la plaça roja  Font: http://goo.gl/fn0KF
                   


No s'anomena així pels colors dels maons que l'envolten, sinó perquè prové de la paraula russa Kràsnaia, que pot significar "roig" o "bell". S'utilitzava en sentit de "bell" a la catedral de Sant Basili, i més tard es traslladà a la plaça adjacent.



La catedral de la Intercessió de la Mare de Déu al Turó, més coneguda com la catedral de Sant Basili o catedral de Basili el Benaurat, és una catedral situada a la plaça Roja de la ciutat de Moscou (Rússia). És mundialment famosa per les seves característiques cúpules en forma de bulb.
Església de Sant Basili  http://goo.gl/qhxkA







































Ivan el Terrible fou qui ordenà la construcció de la catedral per commemorar la conquesta del Khanat de Kazan, i es va realitzar entre els anys 1555 i 1561. El 1588 el tsar Fiódor Ioànnovitx va ordenar que s'agregués una nova capella al costat est de l'edifici, bastida sobre la tomba de Basili el Benaurat, sant que va acabar donant nom popularment a la catedral.

Sant Basili es troba a l'extrem sud-est de la plaça Roja, just davant de la torre Spàsskaia del Kremlin i de l'església de Sant Joan Baptista a Diàkovo.

En aquest vídeo es mostra una visita per la plaça roja.
Mireu-lo, és molt interessant! 




Torna a la pàgina anterior.

Núria


















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada