dijous, 7 de març del 2013

Ciutat de Barcelona

Barcelona és una ciutat i metròpoli situada a la costa mediterrània de la península Ibèrica. El municipi creix sobre una plana encaixada entre la serralada Litoral, el mar Mediterrani, el riu Besòs i la muntanya de Montjuïc. La ciutat acull les seus de les institucions d'autogovern més importants de Catalunya: el govern de la Generalitat de Catalunya i el Parlament de Catalunya.
La moneda de Barcelona és l’euro (€). A Barcelona la cuina és mediterrània, els plats més típics són: coca, escudella, crema catalana i els panellets. La beguda típica és el cava i el vermut.  El fus horari és G.M.T +1. El clima de Barcelona és mediterrani.  Per Barcelona ens podem moure amb metro, taxi, autobús...

Barcelona té un total de 1.628.000 d'habitants, dels quals 774.890 són homes i 853.200 són dones. Te una superfície de 100,39 km2.
La festa major de Barcelona s'anomena “La Mercè”. Es celebra la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè i se celebra el dia 24 de setembre. En la festa major de Barcelona hi ha castellers, balls de sardana i gegants, entre altres coses. 
Uns dels monuments que podem trobar a Barcelona són: el parc Güell i el Camp Nou.

Per trobar més informació sobre la ciutat de Barcelona podeu consultar la web següent: http://www.bcn.cat/

Barcelona a la nit
http://goo.gl/6Zs3p
El camp nou
http://goo.gl/WvcQ6




El parc Güell
http://goo.gl/GirWO

Maria Gonzàlez
Anna Alcalde

Torna a la pagina anterior

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada