dijous, 7 de març del 2013



Una central mareomotriu és una central elèctrica que utilitza el desnivell del mar per a produir energia elèctrica. El funcionament d'aquestes centrals consisteix a construir una resclosa tancant una badia, estuari o golf. Quan les marees baixen o pugen fan moure les turbines i aquestes generen energia mareomotriu.
Per dur a terme aquest sistema es necessita un lloc geogràfic adequat i que les marees tinguin una amplitud mínima de 5 metres. Té el següent procés:


  • Que no calen maquines per fer-les funcionar
  • No produeix residus ni contamina.
  • El manteniment és senzill.


Quan les marees baixen o pugen fan moure les turbines i aquestes generen energia mareomotriu.
Per dur a terme aquest sistema es necessita un lloc geogràfic adequat i que les marees tinguin una amplitud mínima de 5 metres.
 L'energia mareomotriu té la qualitat de ser renovable, en tant que la font d'energia primària no s'esgota per la seva explotació, i és neta, ja que en la transformació energètica no es produeixen subproductes contaminants gasosos, líquids o sòlids. Tanmateix, la relació entre la quantitat d'energia que es pot obtenir amb els mitjans actuals i el cost econòmic i ambiental d'instal·lar els dispositius per al seu procés han impedit una proliferació notable d'aquest tipus d'energia. 
Els avantatges d'una central mareomotriu són:
Els inconvenients son:                                  
·         Produeix un impacte ambiental considerable.
·         Modifica l'ecosistema natural de la zona.

Hi ha tres tipus importants i abundants de centrals mareomotrius:

1.    Les que aprofiten el nivell del mar: El funcionament d'una central mareomotriu  que aprofita el nivell del mar consisteix en construir un dic que separa una badia o un estuari del mar obert. En pujar la marea, s'obren les comportes i l'aigua entra a l'interior del dic(terraplè normalment fet de pedres i terra). A la baixa mar, s'obren de nou les comportes i l'aigua torna a mar obert tot fent funcionar les turbines dels generadors elèctrics de la central.   

2.    Les que aprofiten els corrents submarins: consisteixen en construir una mena de ventilador submarí en una zona que l’aigua sempre vagi cap a la mateixa direcció de forma que remogui l’aigua sempre de manera i gual i d'aquesta manera produeixi energia.

3.    Les que aprofiten les onades: consisteix en construir una mena de rodets mes be a prop de la costa de manera que la força de les ones els faci moure d'una manera constant que produeixi energia.

Maria Jové
Juan Andrés 
Eduard Gòmez
Claudia Fernàndez


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada