dimecres, 6 de març del 2013

Ciutat d'Almeria

Vista aèria de la ciutat de Almería
Font: http://goo.gl/6bQVK  



Almería és una ciutat situada al sud de la península Ibèrica, és la capital de la província d’Almería. Al oest situa amb la serra de Gádor, al nord amb la serra de Alhamilla, al sud s’obre amb una ampla badia i al est amb una gran plana on finalment s’hi troba el Cap de Gata.
Hi ha un total de 191.443 habitants i una extensió de 296,21 km². Almería té un clima mediterrani sec, les temperatures son molt suaus a l’hivern de 9 a 17 graus i a l’estiu de 24 a 33 graus. Té un total de 100 kilòmetres de costa.
La ciutat d’Almería és troba en el bell mig entre el mar i el desert. S’hi pot fer esports tan aquàtics com terrestres. Els esports aquàtics sense motor més practicats són el Rem, el piragüisme, el surf, la vela... I els esports amb motor que hi predominen són el esquí aquàtic i la motonàutica.


Platja d'Almeria. Font: http://goo.gl/pGjg2

Almeria, té una gastronomia molt variada. Si vas a Almeria, no te’n pots anar sense provar el peix, la carn i les verdures. Tenen una gran varietat, des de raïm fins al ‘’gambón rojo’’.
El plat més popular, és el ‘’choto al ajillo’’ i les ‘’perdices con gurullos’’. Són els plats, més populars de la terra. En aquest vídeo, veureu diferents chotos al ajillo.


A Almeria s'hi pot visitar el Cabo de Gata
Retornar a mapa inicial

Arnau Ribot
Genis Diaz


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada